Contabili individuali vs firme de contabilitate cu experiență

Antreprenorii cu afaceri mici au la dispoziție diferite opțiuni atunci când vine vorba de îndeplinirea sarcinilor contabile. În afară de a-și ține singuri contabilitatea, antreprenorii pot alege să colaboreze cu un contabil cu experiență pentru a le gestiona chestiunile financiare, să angajeze o echipă contabilă care să gestioneze situația financiară sau să încheie contract cu o firmă de contabilitate cu experiență. Alegerea unui contabil sau unei firme de contabilitate prezintă fiecare avantaje și dezavantaje, care merită luate în considerare înainte de a lua o decizie finală.

 

Angajarea contabililor

Experții contabili se pot specializa într-un anumit domeniu de contabilitate, cum ar fi procesarea salarizării, plăți de făcut / de primit sau impozite. Întreprinderile mari pot angaja contabili începători pe care să-i învețe noțiuni avansate pe măsură ce progresează în carieră, dar întreprinderile mici solicită aproape întotdeauna contabili cu experiență îndelungată, în care pot avea încredere și cărora le pot delega gestionarea sarcinilor financiare complexe, în mod regulat. Un avantaj distinct al angajării propriilor contabili cu experiență este consultanța financiară oferită odată cu serviciile de contabilitate. Proprietarii de afaceri mici pot lucra direct cu contabilii proprii pentru a dezvolta strategii financiare pe termen lung pentru a maximiza profitabilitatea de bază.

 

Firme de contabilitate

Firmele de contabilitate sunt furnizori de servicii specializate, în cadrul cărora lucrează contabili cu experiență, care oferă serviciile lor diferitelor tipuri de clienți. Ca și persoanele fizice, firmele de contabilitate pot alege să se specializeze în diferite domenii de contabilitate, cum ar fi înființarea de întreprinderi sau lichidări. Firmele de contabilitate pot de asemenea să aleagă să își concentreze serviciile pe o nișă de piață specifică, cum ar fi întreprinderile mici sau corporațiile. Avantajul utilizării unei firme de contabilitate îl reprezintă raportul preț-calitate. Costurile reduse provin din încrederea acordată unor adevărați profesioniști, care oferă servicii de înaltă eficiență.

 

Contabilitate internă

Contabilii pot fi însărcinați cu o gamă largă de sarcini de lucru sau cu o nișă foarte concentrată, în funcție de mărimea echipei de contabilitate. În cele mai mici afaceri, aceeași persoană poate fi responsabilă pentru toate funcțiile, inclusiv pentru lucruri precum procesarea salarizării, consultanță fiscală și întocmirea situațiilor financiare pentru revizuirea internă. Pe măsură ce o afacere crește, adesea sunt angajați contabili individuali sau echipe mici pentru fiecare funcție contabilă.

 

Firme cu un singur contabil autorizat

O firmă de contabilitate oferă un set de servicii ușor diferit de cel oferit de un contabil individual. De asemenea, o firmă cu un sigur contabil – un contabil autorizat – oferă, în general, un set diferit de servicii decât firmele mari de contabilitate care utilizează mai mulți contabili autorizați și administratori. O astfel de firmă poate oferi consultanță financiară în curs de desfășurare, personalizată, cum ar fi crearea unui sistem de contabilitate deschis, elaborarea unor strategii fiscale unice și în curs de desfășurare pentru firmă, analiza controlului costurilor, consiliere privind recunoașterea veniturilor și o serie de alte probleme. O firmă cu un singur contabil autorizat, de asemenea, poate oferi asistență permanentă în pregătirea situațiilor financiare și a altor documente financiare.

 

Firme mari de contabilitate

Colaborarea cu firmele mari de contabilitate poate oferi o experiență diferită decât colaborarea cu firme cu un singur contabil autorizat. Firmele mici contractează, de cele mai multe ori, firme cu un singur contabil autorizat pentru rezolvarea unor situații, cum ar fi audituri financiare, procesarea salarizării sau pregătirea fiscală. Firmele mai mari au mai multe șanse de a se ocupa de contabilitatea diferiților clienți, de la caz la caz, decât să colaboreze continuu cu cei care dețin de firme mici pentru a dezvolta strategii și sisteme pe termen lung.

 

Legătura dintre contabilii individuali și firmele de contabilitate

Există o legătură între contabilii individuali și firmele ce oferă de servicii de contabilitate. Majoritatea firmelor cu un singur contabil autorizat sunt create și administrate de contabili care au lucra în companii, întreprinderi mici, organizații nonprofit și instituții guvernamentale. În timp ce contabilii dobândesc experiență îndeplinind mai multe funcții sau specializându-se într-un anumit sector, unii realizează că pot avea mai mult succes din punct de vedere financiar lucrând pe cont propriu și oferind soluții de externalizare clienților lor.

Alegerea ne aparține. Însă, dacă vrem să obținem un raport preț-calitate foarte bun și servicii de cea mai bună calitate, este indicat să colaborăm cu o firmă precum este Pilaro Expert. Din această firmă fac parte oameni cu peste 10 ani de experiență în domeniul economic. Așadar, apelând la serviciile unei astfel de firme vom beneficia de multiple servicii de înaltă calitate, precum și de promtitudine, confidențialitate și consultanță prin telefon sau mail.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment