De ce este bine sa apelezi la serviciile unui consultant fiscal

Apelarea la serviciile unui consultant fiscal nu este o obligație, dar îți poate ușura viața în diferite etape ale afacerii.

De asemenea, ar fi bine de amintit un alt lucru cert: un consultant fiscal te poate ajuta în etapele cele mai dificile și decisive ale afacerii tale. Și începutul este, fără îndoială, una dintre ele.

Nu trebuie să angajezi un consultant fiscal cu normă întreagă. Uneori, câteva ore este suficient.

Un calcul simplu te va convinge de necesitatea sa: este suficient să calculezi timpul necesar pentru o astfel de sarcină ( decontarea fiscală, de exemplu). Un consultant fiscal o poate rezolta într-un timp foarte scurt.

Avantajul este clar: este un timp pe care îl poți dedica altor aspecte mai productive ale afacerii tale. În plus, te vei simți ușurat că ai delegat această sarcină unui expert.

În continuare vei putea descoperi câteva dintre motivele pentru care ar trebui să apelezi la serviciile unui consultant fiscal:

 

1.Contractarea unui consultant fiscal pentru elaborarea unui plan de afaceri

Cu siguranță ai auzit vorbindu-se de importanța de a avea un bun plan de afaceri, precum și de importanța unui plan de investiții și de finanțare realist. Credibilitatea ta este în joc.

Un consultant fiscal te poate ajuta să echilibrezi acest punct de realism care uneori dă greș-sau lipsește, atunci când faci proiecții.

Poate că numerele reprezintă punctul tău forte, dar este posibil, de asemenea, să nu ai experiența necesară.

 

2.Contractează un consultant fiscal pentru a stabili forma juridică a afacerii tale

Nu toate afacerile au aceeași structură juridică. Nu toți suntem egali. O societate nu este același lucru cu o înteprindere individuală.

De asemenea, activele unei înteprinderi individuale nu sunt la fel cu activele unei companii (societăți).

Un consultant fiscal îți poate explica toate diferențele și ajuta să alegi forma juridică cea mai potrivită pentru afacerea ta

.

3.Contractează un consultant fiscal înainte ca situația contabilă să te domine

Chiar și în cazul afacerilor mai mici poate apărea un moment în care contabilitatea să ne creeze probleme și să nu existe un program de facturare sau contabilitate care să se ocupe de sarcina unui consultant fiscal.

În aceste cazuri este bine să delegăm o parte din sarcini contabilului pentru a se ocupa el de partea mai dificilă. Iar acest lucru nu este incompatibil cu un program de facturare: consultantul fiscal se poate folosi de el pentru a termina mai repede ceea ce are de făcut.

Cel care îți gestionează finanțele te poate ajuta cu evaluarea statutului patrimonial al afacerii tale, de exemplu. Cum? Evaluând rapoartele contabile precum bilanțul sau venitul generat de programul de facturare.

O analiză profesională nu îți poate indica doar în ce punct financiar al afacerii te afli. De asemenea, te poate ajuta să știi să-ți investești resursele, dacă ai resurse suficiente pentru a investi sau dacă cel mai bine ar fi să faci ordine în buget și să lași investițiile pentru un alt moment.

De aceea nu trebuie să te temi să delegi partea financiară a afacerii tale când vezi că acest aspect îți creează probleme și îți răpește din timpul tău prețios. Delegarea, ca și rectificarea, de asemenea, este un lucru înțelept.

 

4.Contractează un consultant fiscal pentru a face față administrării firmei

În cazul unei afaceri mici, administrarea poate fi prezentată ca un Leviathan: securitatea socială și impozitele sunt două lucruri care impresionează (și pe bună dreptate).

De la menținerea la zi a plății taxelor și al termenului de lichidare a impozitelor până la sosirea auditului, un consultant te va ajuta să ai toate documentele în ordine și să răspunzi în mod corespunzător la toate cerințele Administrației unei firmei.

Dar nu doar despre asta este vorba. De asemenea, te va ajuta să fii la zi cu legislația în vigoare (reforma fiscală sau muncitorească), care îți poate afecta afacerea, dar și să știi care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi când trebuie să angajezi/concediezi un angajat, să cumperi ceva, să-ți dezvolți afacerea sau, de ce nu, să o vinzi.

Dacă ai nevoie de un consultant fiscal îl poți găsi în echipa firmei de contabilitate Pilaro Expert. Această firmă este formată din diverși experți în domeniul economic, care te pot ajuta să îți dezvolți frumos afacerea.

După ce vei apela la consultatul fiscal din echipa acestei firmei, vei înțelege cât de importante sunt sfaturile pe care acesta ți le poate oferi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment